Lipstick Robot, Simone Giertz, 2016


Lipstick Robot, Simone Giertz, 2016

Simone Giertz is een Zweedse uitvinder, robot-maker en YouTuber. Ze omschrijft zichzelf als expert in het maken van shitty robots. In haar video’s laat Giertz zien hoe ze robots maakt die voor het dagelijkse leven gebruikt kunnen worden. Zo heeft ze een robot die broodjes smeert, een robot die cornflakes voert en een robot die lippenstift aanbrengt. Alle robots hebben een ding gemeen: ze functioneren voor geen meter. Met haar niet functionerende robots laat Giertz een andere kant van de nieuwe technologieën zien. In een maatschappij waarin de angst voor robots die de wereld overnemen groots is, laat Giertz zien dat het aan functionerende technologie nog hier en daar ontbreekt.

 

Hier vind je het YouTube-kanaal van Giertz: https://www.youtube.com/channel/UC3KEoMzNz8eYnwBC34RaKCQ