Lena Dunham, Girls, 2012-2017


Lena Dunham, Girls, 2012-2017

Girls is een televisieserie geschreven en geregisseerd door Lena Dunham. De serie gaat over vier jonge vrouwen die hun leven op een rijtje proberen te krijgen in New York. De serie heeft zowel positieve als negatieve kritiek ontvangen. Een aantal critici bewonderde de serie om de puurheid en schaamteloosheid. Zo zijn de vier hoofdrolspelers absoluut geen types die in het verleden in een televisieshow voorbij zouden komen, geen esthetische of clichématige types. Ook zijn er in de serie veel controversiële seksscènes te zien die binnen de televisie-standaard veel te rauw en te realistisch zouden zijn. Toch is er ook kritiek. Girls zou te weinig een afspiegeling zijn van het echte leven van jonge vrouwen, zo zijn de personages behoorlijk narcistisch en komen er weinig gekleurde personages voor in de serie. Al met al is Girls een van de meest spraakmakende series de afgelopen jaren.

 
Hier vind je meer informatie over de serie Girls: http://www.hbo.com/girls/index.html

Hier vind je een artikel van de volkskrant over de serie: http://www.volkskrant.nl/televisie/girls-is-afgelopen-waar-moeten-millennials-nu-toch-over-twisten~a4488224/