Untitled, Wade Guyton, 2008-2011


 

2a333bcd
Untitled, Wade Guyton, 2008-2011

Wade Guyton houdt zich bezig met het grensgebied tussen analoge en digitale kunst. Op het eerste gezicht lijken de werken van Guyton grote abstracte schilderijen. De doeken zijn uit zwart-wit of grijstinten opgebouwd. In tegenstelling tot wat lijkt, zijn de werken niet door Guyton zelf geschilderd. Ze zijn geprint door een Epson Ultrachrome inkjet. De geprinte kleurvlakken spelen met het grensgebied tussen digitaal en analoog maar roepen ook vragen op over kunstenaarschap. Want is Wade Guyton nog wel een kunstenaar wanneer niet hij, maar een printer zijn werk maakt? Zijn de abstracte werken van Guyton minder waard dan werken die in het verleden door kunstenaars zelf zijn geschilderd? Guyton snijdt met zijn werk thema’s aan die in een wereld met vernieuwde technologieën steeds belangrijker worden.

 
Hier vind je een link naar een artikel over Guyton: http://www.nytimes.com/2012/10/05/arts/design/wade-guyton-at-whitney-museum-of-american-art.html?pagewanted=1&_r=2&ref=arts&adxnnlx=1349445424-arkn0fIb8RApIRFDQKbCiw

guyton-2008-1-600x733 untitled-2008