URME Surveillance, Leonardo Selvaggio, 2013


Mask2web

URME Surveillance, Leonardo Selvaggio, 2013

Het URME Surveillance masker is een kunstproject van Leonardo Selvaggio. Het masker komt in verschillende versies: een 3D-geprinte, een papieren en een digitale versie. Het masker is het gezicht van Selvaggio zelf en kan ingezet worden als bescherming tegen gezichtsherkenningssystemen van camera’s op straat. Volgens Leonardo Selvaggio hebben burgers het recht om zich tegen dit soort systemen te beschermen, hiervoor offert hij zijn eigen gezicht op. Wanneer mensen het URME Surveillance masker opzetten, herkennen gezichtsherkenningssystemen het gezicht van Selvaggio. Zo kunnen zij dus onherkenbaar over straat. Als iedereen ter wereld met het masker van Selvaggio over straat zou lopen, zouden de gezichtsherkenningssystemen functieloos worden.
Hier vind je een overzicht van het werk van Selvaggio: http://leoselvaggio.com

URMEFLASH5