Ribbons, Ed Atkins, 2014


Ribbons, Ed Atkins, 2014

Kunstenaar Ed Atkins maakt videowerk waarin digitale animaties een hoofdrol spelen. Het werk Ribbons is een videoinstallatie bestaande uit drie op elkaar afgestemde video’s die zich naast elkaar in de ruimte bevinden. In de animatie is steeds dezelfde man te zien. De kale man rookt en zingt het lied ‘I think it’s going to rain today’, van Randy Newman. De man lijkt opgesloten in de ruimte van het scherm. Uiteindelijk wordt hij lekgeprikt en loopt hij leeg als een ballon. Atkins neemt de toenemende virtuele cultuur als uitgangspunt in zijn werk. De figuren in zijn werk zijn vaak melancholisch en lijken zich niet te kunnen vinden in de wereld waarin menselijk contact steeds minder plaatsvindt.

 
Hier vind je een link naar een artikel over Atkins: https://decorrespondent.nl/2592/gaat-dat-zien-kunstenaar-ed-atkins-maakte-het-spookhuis-van-de-toekomst/265731840-0f69542a