I Don’t Need A Reason, Dizzee Rascal, 2013


I Don’t Need A Reason, Dizzee Rascal, 2013

Dizzee Rascal is een Engelse hiphop- en grimeartiest. Voor het nummer I Don’t Need A Reason, heeft Dizzee Rascal een bijzondere videoclip gemaakt. De clip lijkt plaats te vinden aan een 18e eeuws hof in Europa. De vrouwen dragen prachtige jurken en hoge pruiken, de mannen zijn in kostuum en hebben grote sieraden om hun nek. Toch is de clip niet een voorbeeld van hoe een hof in de 18e eeuw eruit zou hebben gezien. De mensen in de clip zijn namelijk niet wit, maar zwart. Op deze manier geeft Dizzee Rascal op humoristische wijze een kritiek op de eenzijdige, westerse blik op het verleden, die vaak weinig aandacht besteed aan culturen buiten de westerse wereld.

Meer informatie vind je op officiële website van Dizzee Rascal.