Pussy Riot: A Punk Prayer, Mike Lerner, 2013


Pussy Riot: A Punk Prayer, Mike Lerner, 2013

Pussy Riot: A Punk Prayer is een documentaire over de beroemde protestgroep Pussy Riot, gemaakt door Mike Lerner. Leden van de feministische protestgroep/punkband Pussy Riot werden in 2012 opgepakt nadat zij een illegale performance deden op het altaar van de Christus Verlosserkathedraal in Moskou. In deze performance gaven de leden van de groep kritiek op de leiders van de Orthodoxe kerk die president Putin steunden tijdens de verkiezingen. De documentaire Pussy Riot: A Punk Prayer geeft een inkijk in de levens van de leden van Pussy Riot en de protesten rondom de rechtszaak die tegen de leden is aangespannen. In de film komen thema’s als feminisme, homo-emancipatie en vrijheid van meningsuiting binnen Rusland voorbij. De documentaire is op verschillende tentoonstellingen getoond, bijvoorbeeld in de tentoonstelling Politics, Priests & Punk Art in Russia in het centrum voor hedendaagse kunst W139.

 

Voor meer informatie over de tentoonstelling in W139: http://w139.nl/nl/about/