Jeyifous Olalekan, Shanty Megastructures, 2015


Jeyifous Olalekan, Shanty Megastructures, 2015

De Nigeriaanse ontwerper Olalekan Jeyifous maakt digitale foto’s. Door gebruik te maken van diverse computer software heeft Jeyifous foto’s gemaakt die de toeschouwer doet nadenken over hoe sloppenwijken plat gebulldozerd worden om plaats te maken voor luxe appartementen. Shanty Megastructures is een eerbetoon aan de ingenieuze, esthetische en functionele aspecten van de sloppenwijken.Jeyifous biedt met dit werk een alternatieve visie over hoe Nigeria er uit zou kunnen zien in 2050, waarin grote torens met materiaal uit sloppenwijken boven de luxe appartementen uitsteken. Sci-fi verhalen worden gezien als iets typisch Westers door juist Nigeria te gebruiken wil Jeyifous een alternatieve visie op de toekomst tonen.

https://www.youtube.com/channel/UC7aRDYm0uiIgPIWsufCiG9Q