329 prepared dc-motors, cotton balls, toluene tank, Zimoun, 2013


329 prepared dc-motors, cotton balls, toluene tank, Zimoun, 2013

329 prepared dc-motors, cotton balls, toluene tank, Zimoun, 2013

De Zwitserse kunstenaar Zimoun staat bekend om zijn geluidsbeelden en geluidsarchitectuur. In zijn installaties maakt hij gebruik van industriële objecten en gevonden materialen. In zijn werk verwijst hij naar de chaos van de hedendaagse tijd. In 329 prepared dc-motors, cotton balls, toluene tank plaatst hij 329 gemotoriseerde katoenen ballen in een 12,8 cilindrische tank interieur. Doordat de katoenen bolletjes op het metaaloppervlak terechtkomen ontstaat er een industrieel geluid. Zimoun wekt de balletjes tot leven door ze allemaal een eigen ritme te geven. De door elkaar heen klinkende ritmes maken samen een hypnotiserende compositie.

329 prepared dc-motors, cotton balls, toluene tank, Zimoun, 2013 329 prepared dc-motors, cotton balls, toluene tank, Zimoun, 2013
Zimoun : 329 prepared dc-motors, cotton balls, toluene tank, 2013
from ZIMOUN on Vimeo.