Alex Yeatts en Abby Wilcox, Rock candy geodes, 2016


Alex Yeatts en Abby Wilcox, Rock candy geodes, 2016

Alex Yeatts en Abby Wilcox, Rock candy geodes, 2016  

Alex Yeatts en Abby Lee Wilcox, studenten aan het Culinary Institute in New York, zijn de makers van de enorme chocolade bedekte rock candy geodes. Dit product is ontstaan door de kennis van chocolade en suikerchemie te gebruiken om de kristallen in de chocoladerotsen te laten groeien. Het proces van kristalliseren duurde zes maanden, na deze periode zijn de rotsen open gekraakt. Op het eerste gezicht lijken de suikerkristallen op echte kristallen, maar deze kristallen zijn helemaal eetbaar. Het product is een voorbeeld van de wil om de natuur te kunnen nabootsen en om de natuurlijke processen op kunstmatige wijze te kunnen toepassen.

https://www.youtube.com/watch?v=qwM1Nh7rerU

Alex Yeatts en Abby Wilcox, Rock candy geodes, 2016  Alex Yeatts en Abby Wilcox, Rock candy geodes, 2016