Helen Zeru ‘Memory back and forth’, 2011


Helen Zeru 'Memory back and forth', 2011

Helen Zeru ‘Memory back and forth’, 2011

De Ethiopische Helen Zuru ontving een brief van de regering dat ze verplicht was om het graf van haar moeder te verplaatsen. Dit in verband met de plannen voor een nieuwe stadsindeling. Er werd aan haar gevraagd om de botten van haar moeder zelf op te graven. Deze heftige en emotionele handeling besloot Zeru onder ogen te komen door middel van een performance. Het hele proces heeft ze gedocumenteerd. In de video installatie is te zien hoe Zeru rond het graf danst, als een mummy. Het graf wordt omringd door rode paraplu’s, een herinnering aan haar moeder. In de performance gaat ze de interactie aan met de bodem, de botten en de herinneringen aan haar moeder die ze gedwongen op moet halen.

https://www.youtube.com/watch?v=3bh0YfCViNQ

Helen Zeru 'Memory back and forth', 2011 Helen Zeru 'Memory back and forth', 2011