The Present – Animation, Jacob Frey, 2014


The Present – Animation, Jacob Frey , 2014

Jacob Frey en Markus Kranzler hebben een geanimeerde korte film gecreëerd gebaseerd op een stripverhaal van de illustrator Fabio Coala. In The Present – Animation zie je een tiener video games spelen. Zijn moeder komt binnen en geeft hem een doos met een energieke puppy erin cadeau. Wanneer hij ziet dat de puppy een poot mist, gaat hij geïrriteerd weer op de bank zitten gamen. De puppy blijft hem uitdagen en laat zien hoe goed hij nog kan spelen, ook met een poot minder.

De film heeft een beeldtaal die doet denken aan een feelgood ‘Pixar-achtige” animatiefilm, maar wijkt op inhoud af. De film laat op een speelse en simpele manier zien hoe je ondanks een beperking een gelukkig leven kan hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=lcsiix8aDJA