Walls of Freedom, Basma Hamdy en Don Stone Karl, 2014


Walls of Freedom, Basma Hamdy en Don Stone Karl, 2014

Walls of Freedom, Basma Hamdy en Don Stone Karl, 2014

Het boek Walls of Freedom is samengesteld door Basma Hamdy en Don Stone Karl. Het boek is een weergave van de  eerste drie jaar van de Egyptische revolutie. Tijdens de demonstraties tegen Mubarak, oud-president van Egypte, werden tenminste 846 mensen gedood. Ondertussen groeide de graffiti scene in Egypte in een snel tempo, woedende artiesten schilderden slogans en muurschilderingen die commentaar gaven op de gebeurtenissen in hun land. Grote namen zoals Ganzeer, El Teneen, Shank, Aya Tarek en Sad Panda werden onderdeel van de frontlinies in de strijd. Ze creëerden een alternatief voor de door propaganda-aangedreven media en maakten graffiti tot een wapen tegen het regime.
http://wallsoffreedom.com/

Walls of Freedom, Basma Hamdy en Don Stone Karl, 2014 Walls of Freedom, Basma Hamdy en Don Stone Karl, 2014 Walls of Freedom, Basma Hamdy en Don Stone Karl, 2014