CRISTOBAL LEON & JOAQUIN COCIÑA, LOS ANDES, 2012


CRISTOBAL LEON & JOAQUIN COCIÑA, LOS ANDES, 2012

Het kunstenaarsduo Cristobal Leon en Joaquin Cocina maken gebruik van stop-motion animatie en poppenspel. Los Andes is een deel van de serie ‘The Third World’. Deze bestaat uit de hoofdstukken Padre Madre, El Temlo, El Arca en Los Andes, die de onderdelen vormen van een nieuw geloof. Zij presenteren een religieuze samenkomst tussen heilig en intiem, mooi en gruwelijk, subliem en beestachtig. Elke film is het begin van een mythe en meteen ook de ondergang hiervan. We zien bijvoorbeeld in het deel Los Andes dat een rusteloze oergeest bezit neemt van een kantoor, waarbij er van alles uit de computer groeit en het hele bureau overwoekerd. Hierdoor ontstaat er een vervreemdende situatie met het verval van het kantoor als gevolg.

http://leoncocina.com/los-andes/