INE & SANNE, The Cycle Story, 2016


INE & SANNE, Yoni 2, 2016

Het regisseursduo INE & SANNE heeft voor het merk Yoni de korte film The Cycle Story ontwikkeld. De oprichters van Yoni ontdekten dat tampons, maandverband en inlegkruisjes meestal chemicaliën bevatten. De producten van Yoni zijn biologisch afbreekbaar, bevatten geen plastics en hebben altijd een ingrediëntenlijst op de verpakking.


Daarnaast probeert Yoni met campagnes het beeld rondom de menstruatie te veranderen. De reclame van INE & SANNE lijkt niet op de reclames van andere menstruatie producten. De meeste tampon- en maandverbandmerken tonen in hun reclames niets wat refereert aan de daadwerkelijke menstruatie. Menstruatie lijkt in reclames nog een groot taboe. In dit filmpje van Yoni wordt op een speelse, hedendaagse maar ook duidelijke manier de cyclus van de vrouw uitgelegd.
Hier vind je een overzicht van het werk van INE & SANNE: http://www.ineandsanne.com