Pastafarisme, Het Vliegend Spaghetti Monster, 2005-heden


flyingspaghettimonster1

 

Pastafarisme, Het Vliegend Spaghetti Monster, 2005-heden

Een relatief nieuw geloof is het Pastafarisme. Pastafarians aanbidden het Vliegend Spaghettimonster. Dit ‘geloof’ is een reactie op bestaande geloven. Zo heeft de kerk van het Vliegend Spaghettimonster bijvoorbeeld ‘8 liever nietjes’, dit is een reactie op de 10 geboden van de Bijbel. Het gebed sluit af met ‘ramen’ (een afgeleide van ‘amen’) en zoals er in vele geloven een hoofddeksel wordt gedragen, is het vergiet een heilig hoofddeksel om het Vliegend Spaghettimonster te eren. Het vergiet heeft voor flink wat commotie en rechtszaken gezorgd. Doordat het Pastafarisme ingeschreven staat als geloof betekent dit dat pastafarians met een vergiet op het hoofd op de foto mogen voor een legitimatiebewijs.

Bekijk hier de site van het Pastafarisme: https://www.kerkvanhetvliegendspaghettimonster.nl

 

license_redacted