Max Siedentopf, Funny Money, 2016


Funny_Money__21 Funny-Money-2_539

 

Max Siedentopf, Funny Money, 2016

De kunstenaar Siedentopf stelt dat veel westerlingen Afrikanen fotograferen op een manier zodat de modellen passen binnen de Westerse perceptie van Afrika. De modellen worden vaak betaald zodat de fotograaf kan beslissen hoe en waar het model poseert. De werkelijke cultuur of het echte individu wordt dan niet getoond op de foto.

De in Nederland wonende witte Namibiër Max Siedentopf wilde de rollen een keer omdraaien. Met 1700 Namibische dollars (€100) ging hij de straat op en vroeg aan mensen of hij ze mocht fotograferen. Wanneer de persoon om geld vroeg, gaf hij dit zonder af te dingen. De persoon moest zelf zijn pose bepalen. De enige voorwaarde die Siedentopf gaf was dat het geld in beeld moest zijn. Dit project ging door tot het geld op was.

Bekijk de gehele fotoserie hier:
http://maxsiedentopf.com/funny-money/
Bekijk hier de Kessels&Kramer uitgave van Funny Money:
http://www.kesselskramer.com/communication/projects/funny-money