Irina Popova, Incomplete Princess Book, 2016


Irina Popova, Incomplete Princess Book, 2016

De Russische fotografe Irina Popova is de maker van het boek Incomplete Princesses. In het boek zijn alleen maar foto’s te zien van andere vrouwen die ook Irina Popova heten, deze naam komt veel voor in Rusland. Deze foto’s heeft zij gevonden via een Russische versie van Facebook.

De foto’s van al de verschillende vrouwen geven niet alleen een beeld van het idee van vrouwelijke schoonheid, maar ook van de verschillende levensfases in het gemiddelde leven van de vrouw in Rusland. Je ziet Irina als baby-tje, tiener, moeder en oma. De foto’s zeggen niet letterlijk iets over de relatie van de maker met de vrouwen op de foto’s, maar toch probeer je als kijker een niet bestaand verband te vinden tussen de naamgenoten.

Hier kun je meer werk van Irina Popova bekijken: http://www.irinapopova.net