Stuart Semple, The World’s Brightest Pink, 2016


Stuart Semple, The World’s Brightest Pink, 2016

Stuart Semple heeft als reactie op de kunstenaar Anish Kapoor The World’s Brightest Pink ontwikkeld. Anish Kapoor heeft patent gelegd op ‘s werelds zwartste zwart: Vanta Black. Dit betekent dat alleen Anish Kapoor deze zwart mag gebruiken. Dit schoot bij Stuart Semple in het verkeerde keelgat want hij vindt dat je nieuwe ontdekkingen moet delen zodat iedereen hiermee kunst kan maken. Als tegenreactie ontwikkelde Stuart Semple ‘s werelds felste roze als kritiek op het overmatig gebruik van copyright.

Dit product is voor iedereen te koop die bevestigt dat hij/zij niet Anish Kapoor is, hij/zij niet aangesloten is bij Anish Kapoor en hij/zij niet het item koopt voor Anish Kapoor of een partner van Anish Kapoor.

Site: http://stuartsemple.com