Paul Shiakallis, Leathered Skins, Unchained Hearts, 2014


queen-bone

 

Paul Shiakallis, Leathered Skins, Unchained Hearts, 2014

In de jaren 70 werd de rock scene in Botswana populair. Sindsdien is het een belangrijk onderdeel geworden van de muziekcultuur. Deze subcultuur van black metal heads wordt ook wel de Marok genoemd. Sinds 2011 is de cultuur van de Marok bekend geworden in andere landen. Voor westerse buitenstaanders is de Marok een opvallend fenomeen omdat het totaal los staat van het voor hen heersende beeld van de Afrikaanse cultuur. De Zuid-Afrikaanse fotograaf Paul Shiakallis viel het op dat de groep door andere fotografen gerepresenteerd werd als een mannencultuur. Met de fotoserie Leathered Skins, Unchained Hearts probeert Shiakallis ook de kant van rebelse vrouwen te laten zien aan buitenstaanders.

Bekijk de gehele fotoserie hier: http://www.paulshiakallis.com/2594099-leathered-skins-unchained-hearts

 

queen-bone FI_Photography_LeatheredSkins_PaulShiakallis_17 d9e514269fc7a4046ba0ca852aead677