Pilion Trust, Fuck the Poor, 2014


 

Pilion Trust, Fuck the Poor, 2014

In 2014 lanceerde Pilion Trust de controversiële campagne die tevens sociaal experiment was: Fuck the Poor. Op straat stond een man met het bord FUCK THE POOR. Voorbijgangers reageerden boos en geëmotioneerd. In de campagnefilm zie je een vrouw die zegt dat hij beter op zoek kan gaan naar een manier om te helpen. In het volgende shot zie je de man met het bord HELP THE POOR en een donatiebus. Bijna niemand reageert hierop of doneert geld. De opmerking van de vrouw maakt goed duidelijk waar dit sociale experiment van Pillion Trust over gaat. Pillion Trust probeert hulp te bieden, maar weinig mensen doneren geld. Met de campagne probeert Pillion Trust het verschil te tonen tussen wat mensen denken en wat mensen doen.

 

Schermafbeelding 2017-06-23 om 17.43.32