Emoji Architecture, Attika Architecten, 2015


attika-architekten-emoji-designboom-1800

 

Emoji Architecture, Attika Architecten, 2015

Nederlands architectenbureau Attika Architecten ontwierp in Amersfoort een gebouw waarvan de gevel is versierd met Emoji’s. Je zou kunnen zeggen dat het gebruik van een Emoji nu misschien interessant lijkt maar over een paar jaar verouderd is. Dit is echter precies de reden waarom Attika Architecten heeft gekozen voor deze WhatsApp Emoji’s. In klassieke architectuur plaatsten ze hoofden van engelen en koningen op een gebouw. Aan deze gipsen ornamenten kunnen mensen tegenwoordig inschatten hoe oud een gebouw is. In de toekomst kunnen mensen aan de hand van de Emoji’s zien uit welk jaar het gebouw komt.

Bekijk het gehele project op: http://www.attika.nl/projecten/emoji-architecture

 
Attika-Architekten-Emoji-gevel-Amersfoort-7 Attika-Architekten-Emoji-gevel-Amersfoort-6 1fde837c98fc066c7373366508f093a8