Jon Rafman + Oneohtrix Point Never, Still Life (betamale), 2013


Jon Rafman + Oneohtrix Point Never, Still Life (betamale), 2013

De korte film Still Life (betamale) van Jon Rafman is confronterend. De beelden laten onder andere een dikke man met twee pistolen en een onderbroek over zijn hoofd zien en vieze plekken waar de computer het centrum van het bestaan lijkt. Ondertussen leidt een vrouwelijke artificiële stem jou door de donkerste en raarste plekken in de online wereld. De film is onsmakelijk door de inhoud en beelden maar ook door de ‘echtheid’. Deze amateuristische beelden zijn niet door de kunstenaar geschoten maar verzameld. De film maakt duidelijk dat mensen zich dusdanig kunnen laten opslokken door het digitale leven dat het echte leven soms verdwijnt.

Bekijk meer werk van Jon Rafman hier: http://jonrafman.com