Hiroaki Umeda, Intensional Particle, 2015


Hiroaki Umeda, Intensional Particle, 2015

Hiroaki Umeda heeft een achtergrond in zowel fotografie als dans die goed terug te zien is in de multidisciplinaire performance: Intensional Particle. Het werk bevindt zich op de grens tussen beeldende kunst en dans. Door de juiste combinatie van muziek, beeld en dans heeft het geheel een hypnotiserende werking.

De lijnen in de performance komen uit een laser die de primaire kleuren rood, blauw en groen projecteert. Wanneer deze kleuren samen komen registreert het menselijk oog de kleur wit. Het moment dat Umeda door de lijnen heen danst breekt het licht en zie je de kleuren rood, blauw en groen wel. Door het snelle licht en het langzaam bewegende lichaam weet Umeda op een abstracte manier het begrip snelheid weer te geven.

Bekijk meer werk van Hiroaki Umeda op: http://hiroakiumeda.com