Marco Evaristti, Pink Geysir, 2015


Marco Evaristti, Pink Geysir, 2015

IJsland staat bekend om zijn geisers. Dit overweldigende natuurverschijnsel trekt ieder jaar vele toeristen, zo ook de kunstenaar Marco Evaristti. Hij noemt zichzelf een landschapsschilder die geen canvas nodig heeft; hij schildert direct op de natuur. De natuur is zijn doek en hierop maakt hij met kleur aanpassingen zodat er een kunstwerk ontstaat. Niet iedereen is echter gecharmeerd van zijn ‘schilderkunst’. Tijdens zijn bezoek aan IJsland werd hij twee weken in de cel geplaatst.

Met het project Pink State heeft hij in verschillende landen tijdelijke werken gemaakt. Evaristti ziet de Pink State als zijn eigen rondreizende onafhankelijke staat. Met natuurlijke roze verf schept hij deze tijdelijke staat. Deze is onder andere al in Noorwegen, de Sahara en nu ook op IJsland opgedoken. Evaristti ziet geen problemen met deze tijdelijke roze staat maar vele anderen zien het als vandalisme en beschadiging van de natuur.

Bekijk meer Pink State projecten hier: https://www.evaristti.com