Taryn Simon, Paperwork and the Will of Capital, 2015


pwc_7

 

Taryn Simon, Paperwork and the Will of Capital, 2015

De grote weelderige gekleurde foto’s van gedetailleerde bloemstukken zijn reconstructies van bloemstukken die aanwezig waren bij verschillende politieke akkoorden die werden gesloten tussen staten en andere machthebbers. Simon noemt deze bloemstukken een onderdeel van de ‘stagecraft of power’, oftewel: ze laten zien hoe belangrijk een bepaalde gebeurtenis is. Het viel haar op dat belangrijke mannen bijna altijd tijdens belangrijke evenementen worden omringd door bloemen.

Simon dook de archieven in om deze bloemstukken te reconstrueren. Door de bloemstukken los te halen uit de omgeving toont zij hun stille kracht tijdens de belangrijke ontmoetingen en evenementen. Samen met een bloemist heeft zij de bloemstukken geanalyseerd zodat zij ze precies kon namaken. In totaal heeft Simon 4000 verschillende plantensoorten geïmporteerd.

Bekijk de gehele serie hier: http://tarynsimon.com/works/pwc/#1

 

pwc_2 pwc_3