Maisie Cousins, Orchids, Daisies, Syrup, 2015


 

orchids4

 

Maisie Cousins, Orchids, Daisies, Syrup, 2015

Maisie Cousins onderzoekt met haar fotografie macht, vrouwelijkheid, natuur, technologie, het lichaam en genot. In de serie Orchids, Daisies, Syrup uiten deze thema’s zich in vrouwelijke kleuren en chemische substanties. Alhoewel haar werk vrouwelijk en verleidelijk oogt, is het net zo afstotelijk als het woord ‘lichaamssappen’. Orchids, Daisies, Syrup beweegt op de grens van aantrekkelijk en walgelijk, net als het menselijk lichaam. Dit kan aantrekkelijk zijn maar ook afstotelijk. Maisie Cousins zegt zelf dat zij altijd al hield van de dingetjes die het lichaam een beetje viezig maken. Er heerst een bepaald taboe op: mensen praten liever niet over de vieze kant van het lichaam.

De mode-industrie heeft zich ook door het werk van Maisie Cousins laten verleiden. In de afgelopen jaren heeft zij meerdere editorials geschoten.

Bekijk de gehele serie hier: http://www.maisiecousins.com/orchidsdaisiessyrup

 

ff494c749ae734557e138c76892623de 1460846d8a12dc0c2b0e7e66dac5d590 web