Julian Charrière, Some Pigeons Are More Equal than Others, 2012


Kunstenaar Julian Charrière plaatste in de zomer van 2012 duivenkooien in zowel Venetië als Copenhagen. Wanneer een duif de kooi in vloog, werd hij in een andere kleur gespoten en weer vrijgelaten. Mensen die deze gekleurde duiven zagen, dachten in eerste instantie dat zij naar tropische vogels keken. Wanneer zij dichterbij kwamen, bleken de tropische vogels duiven te zijn. Volgens de kunstenaar vinden de meeste mensen de duif een vies onderdeel van verstedelijking. Door de kleur van de duiven te veranderen, verandert niet alleen de duif maar ook de houding van mensen ten aanzien van de duif. Het dier dat eerst werd vermeden, wordt nu met bewondering aanschouwd.

Bekijk de volledige serie hier: http://julian-charriere.net/projects/some-pigeons-are-more-equal-than-others