Pirate Modernity, Pashto Pop, 2014- heden


De tweemans groep Pirate Modernity verzamelt het bijna vergeten Afghaanse genre Pashto Pop. In de jaren 60 en 70 was Afghanistan een vrijer land dan tegenwoordig. Hier hoorde ook een levendige pop scene bij. Na de inval van de Sovjet Unie in 1979 veranderde het regime en werden muziek, bioscopen en andere vormen van vermaak verboden. Niet alleen de muziek werd vernietigd; er werden ook meerdere muzikanten vermoord. Tegenwoordig gebeurd dit weer. Volgens Pirate Modernity zijn sinds 2008 tenminste 18 mensen vermoord vanwege hun band met de muziekindustrie. Pirate Modernity heeft besloten het genre Pashto Pop van de vergetelheid te redden. Na een lange zoektocht in zowel Afghanistan, Pakistan en Engeland heeft Pirate Modernity nu een rijke verzameling van Pashto Pop nummers. De kleurrijke gephotoshopte album covers en vrolijke geautotunede muziek die Pashto Pop kenmerken blijven mede dankzij Pirate Modernity nog bestaan.

Luister hier naar de muziek van Pirate Modernity: http://www.nts.live/shows/pirate-modernity