This Hair of Mine, Cynthia Harvey, 2016


De 6 minuten durende korte film, geregisseerd door Akinola Davies Jr, onderzoekt Afrikaanse roots aan de hand van haar. Haarstyliste Cynthia Harvey interviewde een groep vrouwen, met alle een andere afkomst uit Afrika. De kapsels van de vrouwen in de film zijn gebaseerd op de traditionele haardracht van de tribe waar de vrouw uit komt.

Tegenwoordig is er weer veel aandacht voor Afrikaans haar. Harvey stelt dat wanneer een vrouw met een Afrikaanse achtergrond haar kapsel niet stijlt, maar kiest voor een afro of ingevlochten haar, dit vaak wordt gezien als onprofessioneel of een politiek statement. Harvey toont met deze documentaire hoe belangrijk haar is. Ze noemt de film een viering van de schoonheid en diversiteit van Afrikaanse vrouwen en hun haar.