Jan Hoek & Duran Lantink, Sistaaz of the Castle, 2016


sistaaz_of_the_castle2.05194eb85afe

 

Modeontwerper Duran Lantink en fotograaf Jan Hoek reisden voor het project Sistaaz of the Castle naar het land Zuid-Afrika waar een groot taboe rust op transgenders. In Zuid-Afrika kwamen zij in contact met een groep transgenders die op straat leven en moeten rondkomen van de prostitutie. Deze vrouwen inspireerden Hoek en Lantink doordat zij op een creatieve wijze originele outfits maakten van gevonden spullen. Lantink ontwierp een kledinglijn geïnspireerd op de outfits en de ambities van de vrouwen en Hoek fotografeerde de vrouwen in de speciaal voor hen ontworpen outfits.

Bekijk de volledige fotoserie hier: http://janhoek.net/sistaaz-of-the-castle-2/

sistaaz_of_the_castle1.350d1b43f549 sistaaz_of_the_castle4.b2541176f036