De Fotokopie


DeFotokopie

De Fotokopie staat op verschillende kunstevenementen om mensen met een kleine beurs toch de mogelijkheid te geven om kunst te kopen. De groep kwam op dit idee doordat ze de trend van betaalbare kunst zagen opkomen in de kunstmarkt. Deze betaalbare kunst is echter voor sommige mensen nog steeds niet te betalen. Bij De Fotokopie kun je een origineel gesigneerd kunstwerk kopen voor circa 10 euro. De groep kan dit aanbieden doordat kunstenaars hun werk opsturen en een aantal  blanco gesigneerde A3’tjes. Vervolgens staat de fotokopie met een printer op een evenement en kunnen bezoekers een werk uit kiezen dat ter plekke wordt uitgeprint en voor 10 euro wordt verkocht. Het concept van De Fotokopie speelt met het thema uniciteit wat sinds het Modernisme een belangrijke rol heeft in de kunstwereld.