The modern Art Revue, Steef de Jong en Alex Klaasen, 2017


The modern art revue

The modern Art Revue is een theatervoorstelling met daarbinnen kleine toneelstukjes en stukjes zang en dans, uitgevoerd door Steef de Jong en Alex Klaasen. Het thema van de voorstelling is moderne kunst. In 2017 is het honderd jaar geleden dat Marcel Duchamp de kunstwereld op z’n kop zette, door een gesigneerde pispot te presenteren als kunstwerk. Deze actie was het begin van een reeks uit elkaar lopende kunststromingen die samen ‘de moderne kunst’ worden genoemd. Al deze kunststromingen komen dan ook voorbij in deze voorstelling. Aan de hand van een bonte verzameling acts geeft deze voorstelling een inkijkje in de geschiedenis van de kunstwereld.

 

De recensie van de volkskrant: https://www.volkskrant.nl/theater/modern-art-revue-is-verukkelijk-revuetheater~a4487806/
Een recensie van Hanneke Groenteman: