The Experience Tube, Meow Wolf, 2017


De ‘Experience Tube’ (2017) is een product van het kunstenaarscollectief Meow Wolf. Meow Wolf is een Amerikaans collectief die zich focust op multimediale ervaringskunst dat het publiek moet meenemen naar een fantasierijke plek. Dit product geeft op een gekscherende manier kritiek op de hoeveelheid tijd dat wij op social media zitten. De ‘Experience Tube’ pleit dan ook voor meer één op één communicatie.

De site van de ‘Experience Tube’ gaat hier nog verder op in. Daar word stap voor stap uitgelegd hoe je het product kan gebruiken en waar je hem kan kopen. De site neemt zichzelf, zoals het filmpje, niet erg serieus. Zo wordt er op de site gewaarschuwd dat je misschien geheugenverlies op kan lopen en dat je hem onder andere niet mag dragen tijdens het autorijden.