De onzichtbare man, Orkater, 2014


orkater

De onzichtbare man is een voorstelling van Orkater, in samenwerking met beeldend kunstenaar Michiel Voet. De voorstelling vertelt het verhaal Voet die in zijn atelier op de NDSM-werf stuit op de Algerijnse vluchteling Karim Ramtani. Deze plotselinge aanwezigheid leidt tot een bijzondere samenwerking tussen hem en de kunstenaar: De onzichtbare man. De voorstelling bestaat uit twee delen. In het eerste deel vertelt Voet het verhaal van Ramtani, over de fascinatie die hij ontwikkelde voor het ongrijpbare leven van deze vreemdeling. Vervolgens vertelt Ramtani hetzelfde verhaal, maar dan uit zijn perspectief. Over zijn verborgen leven in Europa. Over het kunstproject waarin hij terecht kwam. Over de absurdistische ensceneringen waarin hij figureerde voor Voet. Over zijn dromen wat betreft Europa.

De website: https://www.orkater.nl/voorstelling/de-onzichtbare-man#productie
De trailer: