Schwalbe speelt op eigen kracht, 2010


Schwalbe

Schwalbe is een fysiek theater collectief, en elke voorstelling vertrekt dan ook vanuit het lichaam. Ze vragen het uiterste van het lichaam en proberen hiervan de echtheid te tonen, in een theatrale setting. In ‘Schwalbe speelt op eigen kracht’ zitten alle spelers op een hometrainer die aangesloten is op het theaterlicht. Iedereen fietst, tot hij niet meer kan, om de lamp die hun verlicht brandende te houden. Dit begint als een groepje fanatiekelingen op hometrainers, maar doordat het doorgaat tot ze echt niet meer kunnen zie je als kijker uiteindelijk veel meer. Het verandert in een strijd om leven en dood, het gaat over energie(verspilling), CO2 neutraliteit, recycling, en over zelfredzaam zijn in de tegenwoordige tijd.

http://schwalbe.nu/voorstellingen/4