Windstilleven, Collectief Walden, 2016


Walden

Collectief Walden is een collectief bestaande uit een acteur, een bioloog, een filosoof, een dramaturg en een producent, oftewel: vijf kunstenaars. Samen maken ze performances en installaties die op de grens zitten van kunst, filosofie en wetenschap, vanuit het idee dat wetenschap kunst kan inspireren en kunst wetenschap invoelbaar kan maken. Windstilleven is een voorstelling over tijd en landschap. Voor het publiek is het eerder een ervaring, over vasthouden en loslaten. Je wordt door een groots duinlandschap geleid en verliest het idee van tijd, omdat je bij aanvang van de voorstelling al je tijdsindicatoren moet inleveren. Een ervaring die mogelijk wordt gemaakt door de vernieuwende samenwerking tussen wetenschap, landschap en kunst.

http://www.waldencollective.org/