Crashtest Ibsen: Pijler van de samenleving, Moeremans&Sons / Toneelgroep Oostpool, 2017


Moeremans

Moeremans&Sons is een theatercollectief waarin iedereen alle taken gezamenlijk op zich neemt. Ze maken maatschappelijk actuele voorstellingen waarin ze kritisch kijken naar zowel de inhoud (het thema van de voorstelling) als de vorm (theater op zich). Deze voorstelling was de laatste in een reeks van vier voorstellingen, allemaal onder de noemer: Crashtest Ibsen. Zoals deze titel al zegt, wordt er in de voorstelling onderzocht hoe actueel de teksten/thema’s van de 19e -eeuwse toneelschrijver Henrik Ibsen zijn. In ‘Pijler van de samenleving’ is het thema ‘waarheid’. Wat betekent het begrip waarheid in het post-truth tijdperk van 2017? Is dit thema wat wij als actueel of hedendaags zien nog wel zo relevant als wij denken? Moeremans&Sons stuurt iedereen weg met een kritische blik.

http://sleutelstad.nl/2017/03/09/moeremans-ibsen-fileert-samenleving/
https://www.theaterkrant.nl/recensie/crashtest-ibsen-pijlers-samenleving/moeremanssons-toneelgroep-oostpool/