Voyager One, Touki Delphine / Productiehuis Rotterdam, 2017


Voyager one

Touki Delphine is een muziek en beeldende kunst trio dat, in samenwerking met andere groepen, voorstellingen maakt waarbij hoge- en lage kunst worden samengesmolten tot beeldende muziektheatervoorstellingen. Het onderwerp voor de voorstelling Voyager One is de muziekplaat die NASA in 1977 de ruimte in schoot. Deze plaat was bedoeld voor eventueel buitenaards leven, hier stond namelijk alles op over de mensheid en het leven op aarde. In deze voorstelling wordt getoond hoe die plaat er anno 2017 uit zou (kunnen) zien. Touki Delphine doet een poging om de mensheid en de wereld van nu samen te vatten in een voorstelling, die ze vervolgens aan de buitenaardse wezens (oftewel het publiek) tonen. Het wordt een ode aan onze diversiteit.

https://www.theaterkrant.nl/recensie/voyager-one/touki-delpine-productiehuis-rotterdam-operadagen-rotterdam/