Vania Heymann / Gal Muggia, Coldplay – Up&up, 2016


Coldplay

Coldplay is een Britse rockband die veel populaire muziek maakt. Het nummer Up&up kwam al uit in 2015, maar de videoclip die gemaakt is door de videokunstenaars Vania Heymann en Gal Muggia volgde pas in 2016. De videoclip is een aangrijpende, maar surrealistische montage die verwijst naar hedendaagse kwesties. De video bestaat uit over elkaar heen gemonteerde beelden die op die manier nieuwe, surrealistische locaties/beelden creëren waarin de band het liedje kan spelen. Deze locaties bestaan bijvoorbeeld uit de combinatie van een strand met daarop een enorme gevangenisachtige muur tussen het strand en de zee gemonteerd. Dit verwijst naar bijvoorbeeld de vluchtelingencrisis of de muur die Trump zou willen tussen de VS en Mexico.