mother!, Darren Aronofsky, 2017


Mother

mother! is een Amerikaanse psychologische horror geschreven en geregisseerd door Darren Aronofsky, met actrice Jennifer Lawrence in de hoofdrol. Het gaat over een jonge vrouw wiens rustige leven met haar man in hun landhuis wordt verstoord door de komst van een mysterieus paar. De vrouw (Lawrence) is de muze van haar man, die dichter is maar last heeft van zijn writersblock. De film doet zich voor als een commerciële horrorfilm o.a. doordat de geliefde actrice Jennifer Lawrence de hoofdrol speelt. Maar de regisseur heeft er veel symboliek ingestopt om zo een groter verhaal te vertellen. De hoofdpersonages staan volgens sommige symbool voor Adam en Eva of voor God en Maagd Maria. En hierdoor gaat de film volgens de regisseur over onverzadigbaarheid, over het eindeloze meer en meer.

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/09/12/wie-geen-boe-roept-doet-mij-tekort-12941158-a1573163?utm_source=NRC&utm_medium=related&utm_campaign=related2