The 1st, Willow Smith, 2017


willow

Willow Smith is de dochter van bekend acteur Will Smith en werd in 2010 bekend als zangeres met het nummer ‘Whip my hair’. Op haar 17e verjaardag (in 2017) kwam haar nieuwe album uit, The 1st. Het is een persoonlijk album vol met standpunten en songteksten waar zij achter staat. Ze bespreekt op dit album sociaal politieke problemen zoals de ongelijkheid tussen man en vrouw. Met teksten als: ‘I’m imagining a different history / where man and women stay equal in the eyes of society / where we don’t condemn different people / for exercising their freedom’ laat ze zien dat ze, ondanks haar leeftijd, iets te zeggen heeft over de wereld. Ze toont met dit album dat je geen oude politicus hoeft te zijn om jouw mening over hoe het er op de wereld aan toegaat te delen.

https://i-d.vice.com/nl/article/ywbwpx/willow-smith-is-vandaag-zeventien-geworden-en-dat-viert-ze-met-een-album