Venus Rising, Mila van der Linden, 2017


stripper

Mila van der Linden is een Nederlandse fotografe en filmmaker die onconventionele onderwerpen graag aan het licht brengt. Voor het project Venus Rising bezocht ze de stripclub Cheetahs in Los Angeles. Daar bouwden ze een band op met de strippers en mocht ze een serie over hen maken. Van der Linden kijkt verder dan enkel het cliché dat aan strippers hangt. Daarom wilde ze hen fotograferen bij hun thuis of in de natuur. De foto’s vertellen dat het belangrijk is om de grenzen van de vrijheid van vrouwelijke seksualiteit te blijven verleggen. Eén van de strippers zei hierover: ‘Het is bizar dat je als vrouw sexy mag zijn, maar alleen op de momenten dat de maatschappij daar om vraagt.’

https://i-d.vice.com/nl/article/vbvne9/het-beeld-van-strippers-buiten-het-clich-van-de-stripclub