La La Land, Damien Chazelle, 2016


la la land

La La Land is een romantische drama en comedy-musicalfilm uit 2016, geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle, en winnaar van 6 oscars. De film gaat over een serveerster die actrice wil worden en een jazzmuzikant die zijn eigen jazzclub wil opzetten. Ze ontmoeten elkaar toevallig, worden verliefd en stimuleren elkaar in het waarmaken van hun dromen. De film is een klassieke musical in de stijl van Fred Astaire en Ginger Rogers. Chazelle had als doel om de film geen nostalgie te laten zijn, maar juist om de oude musical stijl te moderniseren. Om dit te bereiken koppelt hij oud aan eigentijds en escapisme aan realiteit. Door dit samen te doen met bekende, frisse acteurs giet hij de klassieke stijl in een vernieuwend jasje.

https://www.vpro.nl/cinema/lees/artikelen/interviews/2016/Damien-Chazelle-over-La-La-Land.html