Curve, Schweigman&/Het Houten Huis, 2015


curve

Curve is een performance/installatie zonder spelers, van theatergezelschap Schweigman& en Het Houten Huis. De installatie is ontworpen door kunstenaar Cocky Eek en de muziek is gemaakt door geluidsontwerper Martin Franke. Cocky Eek deed onderzoek naar opblaasbare structuren, waarin mens, omgeving en architectuur samenkomen in organische patronen. Vanuit dit onderzoek ontwierp ze de lange, opblaasbare, cirkelvormige tunnel, die de installatie Curve is. Deze installatie bezoekt het publiek individueel. Er wordt gespeeld met zicht, gehoor, ritme en tijd en op deze manier wordt er geprobeerd om de bezoeker een persoonlijke ervaring te geven in een vervreemdende wereld. Schweigman zegt hierover: ‘In Curve is de bezoeker volledig op zichzelf teruggeworpen en wordt hij hier telkens weer mee geconfronteerd.

https://www.theaterkrant.nl/recensie/curve/schweigman-het-houten-huis/