WIJ, Laura van Dolron, 2016


laura

Laura van Dolron is filosofe en theatermaakster en heeft hiermee een eigen genre ontwikkeld: stand-up filosofie. Ze staat als zichzelf op een podium en heeft een gesprek met het publiek. Ze spreekt zich uit als idealist: ‘Ik maak geen theater over een betere wereld, maar ik maak een betere wereld in het theater.’ In de voorstelling WIJ vraagt ze zich af wat we bedoelen als we ‘wij’ zeggen. Wie zijn ‘wij’ en hoe bepalen we wie daarbij hoort en wie niet? Van Dolron zet de ‘wij’ van de Nederlandse samenleving tegenover de ‘zij’ van de terroristen en de vluchtelingen en zoekt naar de connectie daartussen. WIJ is een politieke, maar ook persoonlijke, speech die het publiek door elkaar wil schudden.

https://www.theaterkrant.nl/recensie/wij-2/laura-van-dolron/