OER., BOG., 2016


bog

BOG. is de collectie van theatermakers Sanne Vanderbruggen, Benjamin Moen, Judith de Joode en Lisa Verbeelen. BOG. maakt theater vanuit het verlangen naar overzicht, het benoemen, het uitzoomen, het rangschikken en opsommen van alles waar de mens vat op wil krijgen, maar te groot is om vast te pakken. Ook de voorstelling OER. gaat hierover. Het is een ode aan alles wat er is, en een oefening, voor zowel de spelers als het publiek, om dit alles direct te ervaren. Hiermee is het een oefening in horen, zien, voelen en bewegen. Een oefening in niet nadenken, niet interpreteren, niet begrijpen, niet spreken. Dit wordt voelbaar gemaakt doordat ze teksten gebruiken die alles wat er gebeurt enkel benoemt en niet meteen wil verklaren. BOG. wil met deze oefening teruggrijpen op de essentie van het waarnemen en denken van de mens.

Recensie: https://www.theaterkrant.nl/recensie/oer/bog/
Link om tekst te downloaden: https://www.denieuwetoneelbibliotheek.nl/texts/search?q=Oer#_7895