Ifigeneia Koningskind, NTJong, 2017


ifigeneia

NTJong is onderdeel van het Nationale Toneel en maakt producties voor kinderen en jongeren. De voorstelling ‘Ifigeneia Koningskind’ is geregisseerd door Noël Fischer. De tekst is geschreven door Pauline Mol, en een herschrijving van de Griekse tragedie ‘Ifigeneia in Aulis’ van Euripides. Het verhaal gaat over een meisje, Ifigeneia, die door haar vader geofferd wordt, om op die manier de oorlog te kunnen winnen. De herschrijving van Mol vertelt dit verhaal door de ogen van een kind. Om dit te bereiken wordt het personage gesplitst in twee personages: Ifigeneia en Kind. Deze twee verwoorden de stemmen van enerzijds onbegrip over de onrechtvaardigheid van de volwassenwereld en anderzijds de onvoorwaardelijke, kinderlijke wil om zelf volwassen te worden en heldhaftige korte metten te maken met moeilijke problemen.

Recensie: https://www.volkskrant.nl/theater/-een-glasheldere-voorstelling-gelukkig-met-belletjes-lucht~a4520789/
Link voor download van de tekst: https://www.denieuwetoneelbibliotheek.nl/texts/search?q=ifigeneia+koningskind