Borgen, NNT, 2016


borgen

Het Noord Nederlands Toneel heeft de Deense tv-serie Borgen vertaalt naar het theater. De regisseur, Ola Mafaalani, maakte van dit politieke drama een negen uur durend theaterevenement, compleet met muziek en diner. Het drama vertelt het verhaal van een vrouwelijke minister-president die moeite heeft met de balans tussen werk en gezin. Als publiek waan je je letterlijk in de tv-serie waar 14 afleveringen zich rondom je afspelen; zowel binnen als buiten de zaal. Ook het comfort van ‘binge watchen’ thuis op de bank wordt nagebootst, je mag je eten en drinken mee de zaal in nemen, er zijn geen vaste plekken en je kan tussen de afleveringen door in en uit lopen. Met dit stuk onderzoekt het NNT een geheel nieuwe vorm van theater.

https://www.nrc.nl/nieuws/2016/03/14/borgen-op-toneel-verpletterend-spektakel-1599240-a661698