Room, Lenny Abrahamson, 2015


room

Room is een Canadees-Ierse, oscar winnende film van de regisseur Lenny Abrahamson en gebaseerd op de gelijknamige roman van Emma Donoghue, die ook het filmscenario schreef. De film gaat over een jonge moeder die samen met haar vijfjarige zoontje Jack in ‘Room’ leeft. ‘Room’ is een afgesloten ruimte in de tuin van Old Nick, de man die haar zeven jaar eerder ontvoerde en haar sindsdien regelmatig verkracht. De leefwereld van Jack, die door een verkrachting in ‘Room’ werd geboren, reikt niet verder dan de kleine kamer. De rest van de wereld bestaat voor hem enkel op de televisie. Het is een intieme film die gaat over hoe groot, of klein, een belevingswereld kan zijn, en wat dat voor invloed heeft op je handelen.

https://www.volkskrant.nl/film/room-is-verpletterend-fragiel-en-hartverscheurend~a4255592/